Venkelkipje

Benodigdheden voor vier personen:

1 sjalotje
2 tenen knoflook
1 venkelknol
1 bakje champignons
3 à 4 kipfilets
Verse kruiden

Gemiddelde bereidingstijd: 40 minuten

Snijd het sjalotje en de knoflook in kleine stukjes. Verwijder het harde middenstuk van de venkel en snijd de ‘bladeren’ in ongeveer even grote stukken. Snijd de champignons in schijfjes en de kip in ongeveer even grote blokjes.

Fruit de ui en de knoflook in plantaardige olie een braadpan. Voeg de kip toe. Als er geen roze vlees van de kip meer is te zien, voeg dan de champignons toe. Draai het vuur laag en zet de deksel scheef op de pan. Laat de kip en de champignons 10 minuten doorsudderen. Schep af en toe door. Wanneer de kip gaar is (gewoon even testen door een stukje door midden te snijden) voeg je de venkel toe en laat je het geheel nog 10 minuten doorsudderen. Voeg de laatste vijf minuten de verse kruiden toe. Denk hierbij aan dragon, marjoraan, salie, rozemarijn en/of basilicum. Heb je geen verse kruiden voor de hand? Met gedroogde kruiden kom je ook al een heel eind.

Lekker met zilvervliesrijst.

Bon appétit!

Geef een reactie