Broccoli met peer

Geschikt voor baby’s vanaf 7 maanden. Twijfel je of het geschikt is voor je baby, consulteer dan je (kinder)arts of het consultatiebureau.

Benodigdheden voor 2 à 3 porties:

150 gram broccoliroosjes
1 zoete peer

Was de broccoli en snijd de roosjes in kleine stukjes. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in stukjes. Om zoveel mogelijk vitamines te bewaren , kun je er ook voor kiezen de schil erom te laten. Veel staafmixers en keukenmachines zijn sterk genoeg om ook de schil te pureren. Wel even de peer goed afspoelen.

Stoom/kook de broccoli samen met de peer voor zo’n 10 minuten. Pureer de broccoli en de peer tot je de gewenste dikte hebt voor je baby. Indien nodig kun je er nog wat kookvocht aan toevoegen of fles- of borstvoeding voor een romige textuur.

Gemiddelde bereidingstijd: 15 minuten

Voor de kleine maagjes kun je 2-3 eetlepels rekenen als een portie, voor de hongerige baby’s 4-5.

Het broccoli-peerhapje kun je twee dagen in de ijskast bewaren en vier tot zes weken in de vriezer.

 

Geef een reactie