Decembermoes

Wil je je kleintje laten genieten van de smaken van december, maar is je tandeloze tijger nog te klein voor pepernoten of speculaas? Deze decembermoesmoes is voor baby’tjes vanaf 6 maanden. Twijfel je of het recept geschikt is voor je baby, consulteer dan je (kinder)arts of het consultatiebureau.

Benodigdheden voor 3 tot 6 porties

3 zoete appels
1 theelepel koekkruiden

Was de appels en schil ze. Verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes. Om zoveel mogelijk vitamines te bewaren , kun je er ook voor kiezen de schil erom te laten. Veel staafmixers en keukenmachines zijn sterk genoeg om ook de schil te pureren. Wel even de appel goed afspoelen.

Kook de appelstukjes 10 minuten. Giet de gekookte appels af en doe ze in de keukenmachine. Voeg de koekkruiden toe. Pureer de appels tot je de gewenste dikte hebt voor je baby.

In plaats van appels kun je ook peren gebruiken en in plaats van de koekkruiden kaneel.

De decembermoes kun je twee dagen in de ijskast bewaren en vier tot zes weken in de vriezer.

Gemiddelde bereidingstijd: 15 minuten

Decemberappelmoes

Geef een reactie