Havermoutpap met vers fruit

Havermoutpap met mango

Voor dit recept ben ik uitgegaan van een volwassen persoon. Als je deze pap voor een kind wil bereiden, maak dan een kleinere portie, bijvoorbeeld door de benodigdheden door twee te delen.

Benodigdheden:

200 ml halfvolle melk of water
3 à 4 eetlepels havermout
1 eetlepel rozijnen
Vers fruit, bijvoorbeeld zwarte bessen, mango, aardbeien, appels, etc. Veel supermarkten verkopen vers, ingevroren fruit. De doosjes zijn goed te bewaren en makkelijk te portioneren.

Gemiddelde bereidingstijd: 7-10 minuten

Doe het fruit in een apart bakje. Doe de melk/het water in een pannetje en zet deze op een gemiddeld tot hoog vuur. Voeg de havermout toe en de rozijnen. Roer het af en toe door. Na verloop van tijd wordt het mengsel dikker en ontstaat de pap. Als de pap de gewenste dikte heeft, giet je het over het fruit in het aparte bakje. Voilà, klaar is je ontbijt.

Mocht je koude pap prefereren of nog meer tijd ’s ochtends willen besparen, dan kun je de pap ook de avond ervoor bereiden. Giet de melk in een bakje, voeg daaraan de havermout en rozijnen toe. Laat het een nacht in de ijskast staan. Voeg de volgende ochtend het verse fruit toe.

Door te variëren met het fruit of door af en toe kaneel of cacao toe te voegen gaat dit recept nooit vervelen.

Geef een reactie