Franse kinderen gooien niet met eten

Franse kinderen gooien niet met eten

Het boek ‘Franse kinderen gooien niet met eten’ is een absolute must read voor ouders. De Amerikaanse schrijfster Pamela Druckerman beschrijft haar ervaringen met de algemene Franse opvoeding over de tijd dat ze met haar Engelse man en twee kinderen in Parijs woont. Ze komt erachter dat Franse kinderen van ongeveer drie maanden de hele nacht doorslapen. Ze ziet kinderen netjes en rustig op hun stoel zitten in restaurants. Wanneer ouder bij elkaar op bezoek gaan, spelen de kinderen rustig met elkaar terwijl de volwassenen praten.

Het boek gaat over de Franse opvoeding in het algemeen. Vanzelfsprekend krijgt het onderwerp voeding ook de nodige aandacht. Hoe komt dat Franse kinderen alles eten en dat er zelden een strijd gevoerd wordt over eten?

De vraag die in het boek centraal staat is: hoe lukt het Franse ouders zulke welopgevoede kinderen te hebben? Pamela Druckerman gaat op onderzoek uit. Het boek is daar het verslag van.

Het boek zal met name moeders aanspreken, maar er zitten ook interessante passages tussen voor vaders.

Druckerman, Pamela (2012). Franse kinderen gooien niet met eten: Opvoedadviezen uit Parijs. Amsterdam: Uitgeverij Balans

ISBN: 9789460035913

Geef een reactie