Pompoenrisotto

Geschikt voor baby’s vanaf 7 maanden. Twijfel je of het geschikt is voor je baby, consulteer dan je (kinder)arts of het consultatiebureau.

Benodigdheden voor 2-5 porties:

85 – 100 gram pompoen
2 tl plantaardige olie
1 sjalotje
50-75 gram risottorijst
300-350 ml ongezouten groentebouillon

Gemiddelde bereidingstijd: 40 minuten

Schil de pompoen en haal de pitten eruit. Stoom of kook de pompoen gaar in 10-15 minuten. Pureer de pompoen met de staafmixer of met de keukenmachine. Kook 300-350 ml water en voeg dit toe aan het ongezouten groentebouillonblokje toe. (Kijk voor de verhouding blokjes en water op de verpakking van de groentebouillon). Fruit het sjalotje in een pan met de plantaardige olie. Voeg de rijst toe en bak deze even mee met het uitje. Als alle rijstkorrels bedekt zijn met een laagje olie, giet beetje bij beetje de groentebouillon erbij. Kook de rijst op matig vuur voor 15 minuten. Voeg de pompoenpuree toe en bak deze voor 5 minuten mee op een laag vuur. Afhankelijk van hoe goed je baby kan kauwen, kun je de pompoenrisotto nog pureren of fijnprakken met een vork.

Voor de kleine maagjes kun je 2-3 eetlepels rekenen als een portie, voor de hongerige baby’s 4-5.

De pompoenrisotto kun je vier weken in de vriezer bewaren.

 

 

Geef een reactie